fredag den 27. september 2013

Forening af gamle og nye tanker, retninger og ideer.


Vores brainstorm og handleplan fra den 4/9 2013 har vi læst igennem igen, for at vurdere om vi har ændret retning fra vores originale ideer og tanker.

Vi starter med punktet foroven, læger, og går derefter højre rundt.

Læger, speciallæger og akutlæger: Er ikke et punkt vi har arbejdet videre med, da det ikke har stor relevans for vores problemstilling. Det vi har bemærket, er det tætte samarbejde mellem læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale.

Skadestue, politisk grundlag og økonomisk grundlag: Vi har fået viden omkring den daglige rutine i skadestuen/akutmodtagelsen via observationer og samtaler med personale.  Via observationer har vi afklaret forskellen mellem meldte og uanmeldte patienter i modtagelsen. Det politiske og økonomiske grundlag har vi ikke arbejdet videre med, det etiske dilemma og forskellige perspektiver på problemstillingen var for os mere interessant at arbejde med.

Sammenligning af akutmodtagelser på landsplan, og hvor der er åbne skadestuer: Vi har valgt at have fokus på Sygehus Vendsyssel da det er her problemstillingen er blevet fremstillet. Vi synes stadig det er spændende emner, men vi har et tidsperspektiv i forhold til vores arbejde.

Etik: Vi har oplevet etiske dilemmaer, og vi har anvendt etik i vores arbejde med interview af mennesker på deres arbejdsplads, vi har også arbejdet med etik i forhold til samarbejdet i gruppen

Problemstillingen: De spørgsmål vi havde vedrørende problemstillingen, fik vi besvaret ved mødet med kontaktpersonen i klinikken.

Hvad koster det samfundet med henholdsvis åben eller visiteret skadestue: vi har ikke fundet det relevant i forhold til vores problemstilling.

Patientforløb: Vi arbejder på nuværende tidspunkt med patientforløb i forhold til vores patientgruppe.

Patienter, Angst, utryghed og statistik over aldersgruppe: Vi har fokus på patientperspektiv, stadig med fokus på angst og utryghed og panik. Der findes ingen statistik over selvhenvendere.

Statistikker: Der findes ingen statistikker.

Samfund, politik, er blevet kædet ind i anden research så emnerne bliver belyst, dog ikke som selvstændigt emne. 

Velfærdsstat: Har vi haft fokus på, da den danske velfærdsstat har stor betydning for skadestue, patientforløb og for sygehus Vendsyssel.

Hvis ansvar er problemstillingen: Vi har fundet en der er klar til at tage det fulde ansvar for denne patientgruppe, er uddybet i andet indlæg.

Generelle konsekvenser: Er for personale og patienter blevet afklaret via interview med sygeplejersker. 

Generelle konsekvenser samfund: Da der ikke findes statistikker over hvor mange der selvhenvender sig i skadestuen, har det været yderst problematisk at finde samfundsrelaterede konsekvenser. Læger, sygeplejersker og Falck behandler har antagelser, men vi har ikke noget konkret. Her spiller tidsperspektivet igen ind.

Brystsmerter: Vi har fået afklaret mange symptomer/årsager til brystsmerter

Kontakter: I vores tidligere handleplan har vi ønsket at tage kontakt til Sundhedshuset i Hjørring, Kommunen og regionen. Men da vi desværre har været tidsbegrænset, har der været andre ting der har været mere relevant for at belyse vores problemstilling. Dog afviser vi ikke at disse kontakter kunne have været relevant for vores problemstilling, idet de kunne have bidraget med noget økonomisk viden, tiltag indenfor informering til almenborger om akutmodtagelsen samt deres syn på problemstilling.

I forbindelse med ønsket kontakt til ledelsen i FAM, har vi fundet ud af, at der ikke længere er noget der hedder FAM, men at det i stedet hedder AM, akut modtagelsen. Og vi har derfor været i kontakt med afdelingssygeplejersken herfra.  


Emner der var ikke var på vores brainstorm fra den 4/9, men som vi har valgt at fordybe os i:
  • Sundhedsjura, spændende emne der har betydning for alle faggrupper og patienter.
  • Det tværfaglige samarbejde vi har set på afdelingen med sygeplejersker, læger, laboranter og Falck.
  • Vi arbejder stadig med referater af mødet med afdelingssygeplejerske og kontaktpersonen i akutmodtagelsen.
  • Processen vi arbejder med, sundhedspædagogik og andre metoder vi anvender.
  • Rolleteori, vi har oplevet forskellige perspektiver på problemstillingen og det har gjort rolleteori interessant.
  • Vi har fokus på ledelsesstruktur.
  • Vi har haft et stort arbejde med spørgeskemaer til almene borgere omkring visiteret skadestue
  • Vi tænker meget eksamen og slutprodukt




Ingen kommentarer:

Send en kommentar